Waarom e-mail marketing nog wel effectief is

Waarom e-mail marketing nog wel effectief is

Elk jaar komen de nieuwste marketing trends weer tevoorschijn en is de vraag of het versturen van e-mails nog wel werkt. Er is vaker de verwachting geweest dat e-mail marketing zou uitsterven. mensen worden in deze tijd overspoeld met mails en de aanname is er dat weinig mails nog echt gelezen worden of eventueel doorklikken naar een website via de mail. Het tegendeel blijkt echter waar.

In e-mailmarketing zijn een aantal statistieken van belang: Hoevaak wordt een mail geopend (open rate) en hoevaak wordt er geklikt op een link in de mail en wordt er dus doorgeklikt naar bijvoorbeeld de website ( Click-Through rate). Daarnaast heb je nog een aantal berekeningen die je ook kunt toepassen: Het aantal personen dat een e-mail opende, gedeeld door het totaal aantal met succes afgeleverde mails ( Confirmed Open Ratio) en het aantal unieke personen dat klikt op een link in de mail, gedeeld door het aantal unieke personen dat de mail heeft geopend. Als je kijkt naar het tijdstip wanneer de meeste mails worden verzonden is dit tussen 08:00 en 18:00. Tijdens werkdagen worden de meeste mails verstuurd. Donderdag, dinsdag en vrijdag zijn de populairste dagen.

Wat is belangrijk voordat je een nieuwsbrief verstuurd

Voordat je een e-mail verstuurd of een nieuwsbrief zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Het moet gaan om relevante informatie waardoor je de persoon die de mail ontvangt triggert om iets te gaan doen. Dit kan een aankoop in je webwinkel zijn of het leggen van contact met je bedrijf. Om de persoon al de mail te laten openen kun je gebruik maken van een interessante onderwerpregel waardoor de persoon in ieder geval al de mail opent. Vervolgens moet je informatie relevant zijn waardoor de ontvanger wordt ‘’verleid’’ om door te klikken naar de website of aangezet wordt tot actie. Met een persoonlijke toon in je mail voelt de ontvanger zich eerder aangesproken om iets te doen met de mail.

Doelstellingen voor e-mailmarketing

Met e-mailmarketing kun je de klant informeren met nieuwe producten, maar ook de klantrelatie versterken omdat het een contactmoment is tussen het bedrijf en de klant. Je kunt ze hiermee verleiden tot het doen van een aankoop of in ieder geval aansporen om in actie te komen. Door steeds te analyseren wat je nieuwsbrieven doen en welke het beste werken kun je optimaliseren wat werkt bij jouw klant.

Hulp nodig bij e-mail marketing?

Wij helpen je graag met het gebruiken van een krachtige manier van marketing als e-mail marketing. Neem gerust contact met ons op om te praten over jouw doelstellingen en wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van e-mailmarketing.

v

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *